Проектиране

Като едно от първите проектантски бюра в Бургас и региона, ние се стремим вече двадесет и пет години да поддържаме енергичната работна среда в екипа ни от професионалисти, за да сме сигурни, че клиентите ни ще получат практичното, цялостно и оптимално решение на техния въпрос. Всеки един от нашите проекти - множество жилищни сгради, производствено-складови бази, бензиностанции, хотели, благоустройства – е резултат на ентусиазма ни и близката ни връзка с клиентите. Чрез издадените сертификати за управление на качеството и околната среда – ISO 9001:2008 и ISO 14001:2004 – гарантираме прилагането на добрите ни практики, както и устойчивото им развитие в динамичната конкурентна среда.

 • "Sky Building"
  Цялостно проектиране на смесена сграда със спортна зала за бойни изкуства в ж.к. Меден Рудник, гр. Бургас, с обща площ близо 40 000 кв.м. Застройката е разделена с конструктивна фуга на две тела - тяло 1 и тяло 2 - конструктивно самостоятелни, но функционално свързани. Подземно, в очертанията на целия УПИ, е предвиден подземен паркинг на две нива, с достъп от двулентова и еднолентова рампи, както и частично трето ниво с достъп посредством проходна рампа от прилежащата улица. Решени са апартаментен хотел, жилищна част, спортна зала и партерно ниво с обществено-обслужващи функции - магазини, пекарна, детски център, заведение за хранене. В жилищната част са проектирани 276 броя апартамента с различно разпределение - преобладаващо дву- и тристайни, а в хотелската - 104 броя. В рамките на имота са осигурени близо 300 паркоместа, при необходими съгласно Наредба №02 под 280 такива. Спазени са всички изисквания за достъпност от хора в неравностойно положение, като в проектите са показани и изискуемите апартаменти с подходящо обзавеждане, както и нужните паркоместа със съответните размери. В сутерените е осигурена пожарогасителна инсталация. За сградата са спазени всички евакуационни и противопожарни изисквания от действащите наредби на ГД ПБЗН. Довършителните работи по фасадите ще бъдат изпълнени с мазилка, като обемите са обединени частично с декоративни елементи. Покривът на спортната зала ще бъде изпълнен с метална конструкция и стъкло, а светлата височина в нея ще достига 6 метра. Проектите са предадени на инвеститора през м. Юни, 2018 г., като се очаква строителството да започне в следващите месеци.
 • "Авеню Парк"
  Цялостно проектиране на кoмплекс от затворен тип Avenue Park, включващ хотел, СПА Център, открит и закрит басейн и апартаментна част, както и многобройни удобства - подземно паркиране, автомивка, магазини, спортни зали, тенис кортове, ресторант, банков офис и други. Желанието на екипа ни бе създаването на една съвременна визия, при съобразяване с новите потребности на обитаване. Общата застроена площ е над 20 000 кв.м. Композиционно съществуващ високоволтов далекопровод разделя имота на две зони, в които е възможно строителството. В предната част – към улицата - се предвижда ситуирането на хотел с ресторант и открит басейн, а във вътрешната половина – апартаментен комплекс в паркова среда. Формите на двете застройки са Г-образни, така че да защитават от североизточните ветрове, характерни за района. В защитената част на хотела и ресторанта е разположен открития басейн с места за шезлонги и романтични шатри за почивка, а във вътрешната част на апартхотела, се композира парк в пeйзажен стил с обилна дървесна растителност и много кътове за отдих и спорт. Проектът предлага композиция от две сгради с изчистени, компактни и обобщени обеми, с минималистичен детайл. Фасадното и цветовото оформление на сградата подчертава тектониката им. Комбинацията от бяло и антрацитносиво, стъкло и дървесен фладер са в хармонично единство. Търсен е спокоен силует, чисти обеми и стилово съответствие на двете застройки. На ниво -1 (сутерен) са разположени СПА-център са проектирани вътрешен басейн, детски басейн, парна баня, арома парна баня, арома сауна, финландска сауна, СПА капсула, баня офуро, стая за релакс солна стая, солна сауна. Предвидени са още VIP-стаи и помещение с луга. Приемното фоайе на хотела ще включва рецепция, два офиса, лоби, помещение за банков офис, санитарни помещения в това число и за хора в неравностойно положение, обслужващи помещения. Предвидена е и топла връзка към ресторанта, който ще е позициониран на партерното ниво. В хотела са предвидени общо 48 бр. самостоятелни стаи и апартаменти, а в апартхотела – 78 бр. апартаменти с разнообразни разпределения. На подходящи места в партерно ниво са разположени жилища на два етажа тип "мезонет", с прилежащи градини, отделени с жив плет от вътрешния парк на комплекса. Подземният паркинг с ще разполага с общо 125 бр. паркоместа. Всички евакуационни и пожарни изисквания за достъп са съобразени с изискванията. Конструкцията на сградата е монолитна, скелетно безгредова с тухлени неносещи стени. Предвидена е външна топлоизолационна система от 10 см. EPS, външна мазилка, камък и HPL. Външните и вътрешните преградни стени се изграждат от тухлена зидария с дебелина съответно 25 см и 12 см с тухли Wienerberger. Сградата е съобразена с всички изисквания за енергийна ефективност. Дизайнът и архитектурата са приключени през м. Ноември, 2017 година, а работата по инженерните специалности продължава. Очакваме строителството да започне през пролетта на 2018 година.
 • Сграда "E"
  Проекти по всички части на комплекс със смесено предназначение в УПИ II, м. 80, местност "Под Шосето" в гр. Бургас. Имотът е разположен в зона със смесена функция - 4/Смф - с максимално допустими параметри: Кинт≤4.0, Плътност ≤60%, Озеленяване ≥20%, Височина≤21.0 м. В два подземни и седем надземни етажа и обща разгъната застроена площ от над 22 000 кв.м., са организирани две тела - Тяло "А", с предимно жилищна функция и търговски комплекс в първите два етажа, и Тяло "Б" - заведение за бързо хранене, фитнес център и апартаментен хотел с прилежащи обслужващи помещения - пералня, рецепция и други. Паркирането и транспортно обслужване на УПИ е изцяло реализирано в неговите граници - осигурени са две нива за подземно паркиране, с обща площ от около 6000 кв.м., и осигурени паркоместа за над 165 автомобила. Достъпът до сутерена е решен съгласно нормативните изисквания по пожарна безопасност - с една двулентова и една еднолентова автомобилни рампи. Тяло "Б" разполага с отделни гаражни клетки на партерно ниво, а на терен са решени още 24 места за паркиране. Търговската част в Тяло "А" е с обща площ от 3000 кв.м., като в нея са организирани множество самостоятелни търговски обекти, аптека, кафене. С достъп от улицата са магазин за пакетирани хранителни стоки и аптека. Над второ ниво в търговската зона проектирахме покривна градина и горно осветление, както за осветяване на търговската част, така и за подобряването на атмосферата за живущите. Апартаментите са преобладаващо дву- и тристайни, като разпределенията им са съобразени с разположението на сградата. В неблагоприятните зони по калкана на сградата са организирани складови помещения за обезпечаване нуждите на живущите. Спазени са всички изисквания за достъпна среда в обществените зони от хора в неравностойно положение. Екстериорният дизайн е модерен, използвани са камък, дърво, стъкло и мазилки. Всички апартаменти са осветени през големи прозорци. Климатичните тела са прибрани зад декоративни решетки в дървесен цвят. Три кадъра от визуализацията са наложени и обработени върху въздушни заснемания с дрон на конкретното местоположение на сградата. Към проектните работи сме изработили допълнително и цветни разпределения за презентация пред крайни клиенти, както и интериорно решение на един типов апартамент. Очакваме строителството да започне през зимата на 2017/2018 година и да завърши през 2019 година.
 • LZ 22
  Архитектура, екстериорен дизайн и визуализация на жилищна сграда в ж.к. Лазур, гр. Бургас. Сградата попада в зона Жг - "За жилищни нужди", с параметри на застрояване: Кинт до 3.0, височина до 15.00 м и плътност до 80%. Състои се от сутерен, в който са организирани девет броя паркоместа, партер с магазини и пет етажа с жилища - дву- и тристайни. Общата застроена площ е 1495 кв.м., а РЗП съгласно ЗУТ - 1056 кв.м. Проектът е предаден на възложителя през м. май, 2018 г.
 • "Зора"
  Цялостно проектиране на жилищна сграда "Зора" в гр. Бургас, в кв. 15 по плана на ж.к. "Славейков. Общата разгъната застроена площ е над 4600 кв.м., като е постигнат Кинт от 3,0, който е и максимално допустимият за устройствена зона Жг2, съгласно ОУП на гр. Бургас. Жилищните етажи са седем, а паркирането е изцяло осигурено в подземен гараж, надземно като самостоятелни гаражни клетки и открити паркоместа - общо 53 броя. В партерно ниво са разположени и два магазина за промишлени стоки. Изпълнени са всички нормативни изисквания за достъпна среда за хора с увреждания, както и тези за осигуряване на безопасност при пожар. Всички проектни части са съгласувани със заинтересованите страни и е издадено Разрешение за Строеж през м. Август, 2017 г., а строителството се очаква да завърши през 2018 година.
 • "BMW" шоурум и сервиз
  Цялостно проектиране на Автоцентър с шоурум и складова база на Бова Кар ЕООД - официален представител на BMW в гр. Бургас. Съгласно действащ ПУП-ПРЗ, в имота е предвидена застройка с височина на корниза до 21.00 м., отредена "За автоцентър с шоурум и складова база". Сградата се състои от сутерен и два надземни етажа, като общата разгъната застроена площ е 4300 кв.м. Проектът по част Архитектурна е изготвен съгласно последните тенденции във фирмения дизайн на BMW, като всеки детайл е изпълнен съгласно високите изисквания на компанията. Сградата се състои от Сутерен с разположен в него автомобилен склад и автомивка, I-ви етаж с търговска зала, сервизни помещения, складови помещения и други и II-ри етаж, в който са разположени офиси. Архитектура и проекти по всички инженерни части са изготвени и съгласувани в началото на 2014 г., след което е издадено разрешение за строеж, а сградата е въведена в експлоатация през есента на 2015 г.
 • Бизнес хотел Авеню
  Конферентен и бизнес център с хотел и подземен гараж, на бул. "Транспортна", гр. Бургас. Сградата от III Категория съгласно Наредба №1 за видовете строежи, е разположена между хотел "Авеню" и хипермаркет "Технополис", а нейната РЗП от над 10 000 кв.м. е реализирана като три тела - тяло "А", "Б" и "В", разделени конструктивно с деформационни фуги. Застройката е свободностояща, с кота корниз 21.00 м. Тяло "А" е отредено предимно за хотелска част, с обособени 40 стаи, 4 от които за хора с увреждания, и 17 апартамента. В него са разположени още фитнес и спа център, заведение за хранене и банков офис. Тяло "Б" е изцяло офисни и търговски площи, в него се намират и три конферентни зали за 46-48 места. Тяло "В" е изцяло предвидено като подземен паркинг под нивото на двора. Общо в УПИ са осигурени 102 паркоместа, от които 4 броя - достъпни за хора с увреждания. Изработили сме проекти по всички части, които сме съгласували със заинтересованите дружества и служби - ЕВН, ВИК, РИОСВ, РД ПБЗН и други. Очакваме строителството на обекта да започне през есента на 2017 година и да продължи около 12-18 месеца.
 • "Перла" #8
  Цялостно проектиране, интериорен дизайн на заведение за хранене и визуализация на типов апартамент на две многофамилни жилищни сгради в УПИ I и II, кв. 4, по плана на ж.к. "Зорница", гр. Бургас, с обща разгъната застроена площ 17525 кв.м. Сградите се намират в зона Жг, спрямо ОУП на гр. Бургас, а в съответствие с изготвен ПУП-ПРЗ, одобрен със Заповед на кмета от 28.04.2017, допустимата височината на по-голямата сграда е 39.00 м., а на по-малката - 24 м. Застроителните параметри за УПИ I са съгласно чл. 27 ал. 3 от ЗУТ, а за УПИ II - Кинт ≤3,0, Плътност ≤ 60%, Озеленяване ≥ 20%. В партера са решени медицински център с капацитет до 96 посетители и заведение за хранене тип "Бистро", за което сме изработили и интериорен дизай в средиземноморски стил. Жилищата са разнообразни - от малки двустайни апартаменти до просторни три- четири- и петстайни апартаменти. Осигурен е достъп за хора с увреждания, включително достъпен апартамент и паркоместа, съгласно нормативната уредба. Екстериорният дизайн е решен съгласно архитектурата на останалите сгради в комплекс Перла, с няколко освежаващи нови детайла. На две сутеренни нива с общ достъп от двата УПИ е организирано паркиране върху обща площ от над 3700 кв.м. Изготвени са проекти по всички части, включително за изместване на съществуваща ВИК инфраструктура в УПИ и за изграждане на нова улица в района, като сме съгласували документацията с отговорните институции. Очаква се строителството в двата имота да бъде започнато през есента на 2017 година. Освен проектните работи, сме изработили и цветен каталог с разпределения по входове и нива, за да осигурим възможност на инвеститора да презентира сградата пред крайни клиенти. Инвеститорът е заявил на Община Бургас инвестиционно намерение за изграждане на общински паркинг, детска площадка и улица с прилежащ паркинг, за собствена сметка, като общата стойност на инвестицията по окрупнени показатели ще бъде над 500 000 лв, а осигурените допълнително нови паркоместа за живущите в тази част на ж.к. Зорница, ще са над 185 броя.
 • "Фишланд"
  Цялостно проектиране на складово-хладилна база за съхранение на риба и рибни продукти и монтаж на фотоволтаична електроцентрала на покривите, в м. "Дванадесетте", гр. Бургас. Застройката е едноетажна, с обща РЗП от над 5700 кв.м. В складово-хладилната част са решени четири големи хладилни склада с рампа за камиони, пакетажно с камера за шоково замразяване, седем офиса за обслужване на малките камери, битови помещения за персонал, складови помещения и други. Административната част се състои от два етажа, в които са организирани офиси, заседателна зала, кухненски кът, санитарни помещения и търговски отдел. Върху покривите и като навеси над паркинга е изпълнена фотоволтаична централа, с монтирани 2530 бр. фотоволтаични панели с обща мощност над 500 KWp. Всички проекти са изготвени и съгласувани от нас и предадени за издаване на Разрешение за Строеж през м. май, 2013 г. Сградата е построена и въведена в експлоатация през 2015 г.
 • "Downtown"
  Цялостно проектиране и екстериорен дизайн на жилищна сграда в центъра на гр. Бургас, в непосредствена близост до площад и църква "Св. св. Кирил и Методий". Общата РЗП е 1270 кв.м. Екстериорният дизайн е модерен, като в решението на фасадата се съчетават камък, дърво и стъкло. В скрити улеи ще бъде поставено екстериорно ефектно светодиодно осветление. В партера са решени два обслужващи обекта - тип "Бистро" и "Кафе-сладкарница". По етажи са разположени жилища - дву- и тристайни апартаменти, а в последните две нива - мезонети. Конструкцията е безгредова, покривът е решен като плосък покрив, като към калканите от двете страни на УПИ са предвидени наклонени участъци. Спазени са всички изисквания за достъпна среда и тези за пожарна безопасност. Проектите са предадени на инвеститора през м. Януари, 2018 г. Очакваме строителството да започне в следващите месеци и да завърши през 2019 г.
 • "Чар"
  Цялостно проектиране на три жилищни сгради в съседни имоти, на ул. Перущица №1 и 3, в гр. Бургас. Общата РЗП на сградите е около 2000 кв.м., като в тях са разположени дву- и тристайни апартаменти, офиси, паркоместа в подземен гараж, който е общ за двата УПИ, и отделни гаражни клетки в партера. Всички проекти са изготвени и съгласувани с отговорните контролни органи, като е получено разрешение за строеж и е започнато строителство на сградите през пролетта на 2017 г.
 • "Спокойствие"
  Еднофамилна жилищна сграда в с. Медово, община Поморие в средиземноморски стил, с площ от 305 кв.м. Състои се от сутерен, в който са разположени техническо помещение и складове, първи етаж - дневна, кухненски бокс, две спални, кабинет, баня и покрита веранда, и втори етаж, решен като една голяма спалня, с всички удобства към нея - баня, тоалетна, тераса. Проектът е завършен през 2017 година, започваме работа и по строителството на 20.06.2017 г.
 • "Елтрак", шоурум и сервиз
  Шоурум и сервизен център на Елтрак - CAT - България, цялостно проектиране 2015 г. Сградата е с РЗП 1176 кв.м., в която са разположени търговска зала, офиси, складове, сервизна зона, автомивка и технически помещения. Конструкцията е стоманобетонна, а външните стени са решени с алуминиеви панели с топлоизолация и структурно остъкляване. Строителството ще започне през есента на 2017 година, а сградата ще бъде въведена за експлоатация през 2018 година.
 • "Изгрев"
  Цялостно проектиране - архитектура и всички инженерни специалности - на три самостоятелни жилищни сгради в м. Лахана, общ. Поморие. Две от сградите са еднотипни, с площ от 165 кв.м., а третата - 147 кв.м., като разликата е в броя спални - по-малката къща разполага само с две. Проектите са приключени, съгласувани и е получено разрешение за строеж в началото на 2016 г. Сградите са въведени в експлоатация през 2017 г.
 • Еклектика
  Интериорен дизайн на тристаен апартамент в сграда, построена през 1908 г. в стария център на гр. Бургас. Еклектика. Проектиране и изпълнение, 2017 г.
 • Месокомбинат
  Цялостно проектиране на Производствено предприятие за месо и месни продукти в УПИ I-517 кв. 43, в зоната на Индустриален и Логистичен Парк, гр. Бургас. Сградата се състои от производствена и административна зона, с обща РЗП от 835 кв.м. Документацията е съгласувана с БАБХ, предвидени са всички необходими технологични помещения, осигурен е достъп и санитарен възел за хора с увреждания, съгласно нормативните изисквания. Конструкцията е метална, като ограждащите стени на битовите помещения са реализирани със "сандвич" панели с топлоизолационен слой от полиуретан. Строителството ще започне през есента на 2017 година, а сградата ще бъде въведена в експлоатация през 2018 година.

1
Цялостно проектиране

В Кабано вярваме, че е важно да получите услуга, която да гарантира започване на строителство с минимални усилия от ваша страна. При възлагане на проект при нас, ще съгласуваме проектите и извършим всички необходими процедури във заинтересованите дружества, до получаване на комплект документи, готов за издаване на Разрешение за строеж.

2
Инвестиционни проекти

Изготвяне на Идейни и Технически инвестиционни проекти, съгласно ЗУТ и подзаконовите актове. Разполагаме с квалифицирани инженери с огромен опит по всички части на инвестиционното проектиране, стремим се винаги да следим последните технологични нововъведения във всички сфери, както и да се консултираме с изпълнители, за да предлагаме реални решения, които да работят на практика.

3
Устройствени планове

Изготвяне на подробни и работни устройствени планове. В тази сфера попадат всички нужни градоустройствени процедури, изясняващи застроителните параметри и предхождащи инвестиционното планиране и проектиране. Доброто познаване на нормативната уредба и огромния опит, са необходимото и достатъчно условие за оптимално планиране на поземления имот за инвестиционно проектиране.

4
Геодезия

Геодезия в инвестиционното планиране, което включва заснемане, трасиране, трасировърчни планове и вертикална планировка. “Кабано” извършва и геодезия за целите на кадастъра, както и изготвя парцеларни планове, планове за улична регулация (ПУР) и други. Разполагаме с GPS система от последно поколение, както и роботизирана тотална станция за полева работа.

5
Бутиков дизайн

“Кабано” предлага бутиков архитектурен дизайн чрез ексклузивния ни бранд AnnoZero. Извършваме фасадните оформления съгласно последните тенденции в световната архитектура, като заедно с проекта получавате конкретни предложения за материали и начин на изпълнение от реалния пазар, избор на цветове и облицовки, детайли за изпълнението им.

6
Смяна на статут

Извършвали сме промяна на предназначението на стотици имоти – бъдещи производствени, жилищни и смесени сгради, вилни комплекси, хотели, бензиностанции. Ние винаги сме в крак със законовите нововъведения, за да решим възникналите казуси в оптимални срокове и контролираме целия процес, от началото до края.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website