Обществени

Осъзнаваме огромната отговорност в това да създадеш обществено пространство. И я носим с гордост. В портфолиото ни ще откриете разнообразие от медицински заведения, ресторанти, магазини, офиси и бензиностанции. Всеки такъв проект приемаме като предизвикателство и възможност отново да докажем своите възможности и професионализъм. Да работим в тясна връзка с клиентите си. Да вземем предвид всяка специфика на бизнеса им. Да приложим точните проектни и строителни решения. Да предложим правилните материали за оптимална ефективност и опазване на околната среда. Да създаваме с мисъл за обществото и планетата. Това е най-красивата част от нашата работа.

Устройствено планиране
Изготвяме подробни и работни устройствени планове с мисъл, защото познаваме нормативната уредба в дълбочина, а зад гърба ни стои сериозен опит. В компетенцията ни са всички градоустройствени процедури, които изясняват застроителните параметри и предхождат инвестиционното планиране и проектиране.

Проектиране и инженеринг
Да ви спестяваме време и усилия. Да съобразяваме всяко свое действие с нуждите и изискванията на вашия бизнес. Да ви предоставяме безупречно качество, експертиза и контрол на всеки етап от реализацията на проекта. Да ви водим през лабиринта от административни процедури и изисквания. Това е ролята на нашия бизнес, когато работи за вашия.

 • "BMW" шоурум и сервиз
  Цялостно проектиране на Автоцентър с шоурум и складова база на Бова Кар ЕООД - официален представител на BMW в гр. Бургас. Съгласно действащ ПУП-ПРЗ, в имота е предвидена застройка с височина на корниза до 21.00 м., отредена "За автоцентър с шоурум и складова база". Сградата се състои от сутерен и два надземни етажа, като общата разгъната застроена площ е 4300 кв.м. Проектът по част Архитектурна е изготвен съгласно последните тенденции във фирмения дизайн на BMW, като всеки детайл е изпълнен съгласно високите изисквания на компанията. Сградата се състои от Сутерен с разположен в него автомобилен склад и автомивка, I-ви етаж с търговска зала, сервизни помещения, складови помещения и други и II-ри етаж, в който са разположени офиси. Архитектура и проекти по всички инженерни части са изготвени и съгласувани в началото на 2014 г., след което е издадено разрешение за строеж, а сградата е въведена в експлоатация през есента на 2015 г.
 • Бизнес хотел Авеню
  Конферентен и бизнес център с хотел и подземен гараж, на бул. "Транспортна", гр. Бургас. Сградата от III Категория съгласно Наредба №1 за видовете строежи, е разположена между хотел "Авеню" и хипермаркет "Технополис", а нейната РЗП от над 10 000 кв.м. е реализирана като три тела - тяло "А", "Б" и "В", разделени конструктивно с деформационни фуги. Застройката е свободностояща, с кота корниз 21.00 м. Тяло "А" е отредено предимно за хотелска част, с обособени 40 стаи, 4 от които за хора с увреждания, и 17 апартамента. В него са разположени още фитнес и спа център, заведение за хранене и банков офис. Тяло "Б" е изцяло офисни и търговски площи, в него се намират и три конферентни зали за 46-48 места. Тяло "В" е изцяло предвидено като подземен паркинг под нивото на двора. Общо в УПИ са осигурени 102 паркоместа, от които 4 броя - достъпни за хора с увреждания. Изработили сме проекти по всички части, които сме съгласували със заинтересованите дружества и служби - ЕВН, ВИК, РИОСВ, РД ПБЗН и други. Очакваме строителството на обекта да започне през есента на 2017 година и да продължи около 12-18 месеца.
 • гр. Ловеч
  Предложението, с което участваме в конкурс на гр. Ловеч, за преустройство на терена на бившата казарма в централна градска част на града.
 • La Mar
  Цялостно проектиране на апартаментен хотел с подземен паркинг в кв. Сарафово, гр. Бургас обща застроена площ над 4300 кв.м, с водещ проектант арх. Анна Карагьозова. В четириетажната сграда в средиземноморски стил са решени двустайни и тристайни апартаменти с разнообразни разпределения. Обектите на партерно ниво са с прилежащо дворно място, отделено с ажурна ограда от общото пространство. Обърнато е внимание на панорамната гледка към залива и сезонността на ползване на сградата. В двора е разположен голям басейн, както и детски такъв. Устроена е за ползване и детска площадка, както и шатри с маси към ресторант "La Mar", който се намира в същия УПИ. Конструкцията е безгредова. Изпълнени са всички изисквания на нормативната уредба за сгради с предназначение "Апартаментен хотел", относно достъпна среда, пожарни норми и други, като паркирането е изцяло осигурено в сутерена, съгласно Наредба №2. Проектите са предадени на инвеститора през м. Юни, 2018 г., като се очаква строителството да започне през зимата на 2018 г.
 • Лукойл - бул. Т. Александров
  Изменение на ПУП-ПРЗ и ТИП по всички части за обект "Бензиностанция и газстанция Лукойл, автосервиз и пункт за ГТП", на бул. Тодор Александров, в ПИ 07079.659.432, кв. Победа, гр. Бургас. В поземления имот е ситуирана обслужваща търговска сграда, съгласно изискванията на фирмения дизайн на ЛУКОЙЛ, както и 12 бензиноколонки, разположени под козирка. Съществуваща сграда е преустроена в автосервизен център, като към нея е проектирана пристройка за обособяване на пункт за годишни технически прегледи. Обектът е въведен в експлоатация през 2017 година.
 • Елтрак
  Цялостно проектиране на шоурум и сервизен център на Елтрак - CAT - България, 2015 г., с ръководител арх. Пламен Василев. Сградата е с РЗП 1176 кв.м., в която са разположени търговска зала, офиси, складове, сервизна зона, автомивка и технически помещения. Конструкцията е стоманобетонна, а външните стени са решени с алуминиеви панели с топлоизолация и структурно остъкляване. Строителството ще започне през есента на 2017 година, а сградата ще бъде въведена за експлоатация през 2018 година.
 • Авеню 2 - рецепция
  Интериорен проект на фоайе на новопроектиран хотел в гр. Бургас, 2017 г.
 • Съдебна палата - Пазарджик
  Конкурсно предложение за участие в ОП за изграждане на нова съдебна сграда на нуждите на Административен съд и районна и окръжна прокуратури, в гр. Пазарджик. Изработен е идеен архитектурен проект с визуализация, като са съобразени изискванията на Възложителя, съгласно документацията за обществената поръчка. Сградата е с площ от 2335 кв.м., от които 1800 кв.м. надземно строителство и 535 кв.м. сутерен - подземен паркинг.
 • "АнноЗеро" офис
  "Офисът, в който да ходиш по чехли" - проектиран от и за ексклузивния ни бранд AnnoZero и изпълнен от Кабано през 2013 г. - на партерно ниво, на главна пешеходна улица в гр. Бургас. Изцяло проектиран с целта офисът да бъде втори дом, да те предразполага да изиграеш партия шах, или да прочетеш две страници от любима книга в почивката си.
 • ГТП "ЕМИ"
  Цялостно проектиране на пункт за ГТП, авторемонтно хале и пристройка на магазин за авточасти към съществуващ автосервиз в УПИ IX-17, кв. 3, ПЗ "Север", гр. Бургас. Проектът предвижда изграждане на три нови обекта в УПИ, с обща РЗП около 920 кв.м. Изготвени са проекти по всички части - Архитектурна, СК, ЕЛ, ВиК, ЕЕ, ОВК, ПБЗ, ПБ, Геология, Геодезия, ПУСО, които са предадени на инвеститора в края на м. юли, 2019 г.
 • "Звездичка арена"
  Тренировъчна база за детски футболен клуб "Звездичка" Бургас - дарение на клуба, цялостен проект - 2014 г.
 • Motor Vision
  Архитектура и проекти по всички инженерни части, включително съгласуване на документацията, 2011 г. Обектът е въведен в експлоатация през 2012 година. Снимките са на вече завършената сграда, която се състои от сервизни клетки, автомивка, офис, кафене и пункт за годишни технически прегледи.
 • Авеню Парк
  Цялостно проектиране на кoмплекс от затворен тип Avenue Park, включващ хотел, СПА Център, открит и закрит басейн и апартаментна част, както и многобройни удобства - подземно паркиране, автомивка, магазини, спортни зали, тенис кортове, ресторант, банков офис и други. Желанието на екипа ни бе създаването на една съвременна визия, при съобразяване с новите потребности на обитаване. Общата застроена площ е над 20 000 кв.м. Водещ проектант е арх. Анна Карагьозова. Композиционно съществуващ високоволтов далекопровод разделя имота на две зони, в които е възможно строителството. В предната част – към улицата - се предвижда ситуирането на хотел с ресторант и открит басейн, а във вътрешната половина – апартаментен комплекс в паркова среда. Формите на двете застройки са Г-образни, така че да защитават от североизточните ветрове, характерни за района. В защитената част на хотела и ресторанта е разположен открития басейн с места за шезлонги и романтични шатри за почивка, а във вътрешната част на апартхотела, се композира парк в пeйзажен стил с обилна дървесна растителност и много кътове за отдих и спорт. Проектът предлага композиция от две сгради с изчистени, компактни и обобщени обеми, с минималистичен детайл. Фасадното и цветовото оформление на сградата подчертава тектониката им. Комбинацията от бяло и антрацитносиво, стъкло и дървесен фладер са в хармонично единство. Търсен е спокоен силует, чисти обеми и стилово съответствие на двете застройки. На ниво -1 (сутерен) са разположени СПА-център са проектирани вътрешен басейн, детски басейн, парна баня, арома парна баня, арома сауна, финландска сауна, СПА капсула, баня офуро, стая за релакс солна стая, солна сауна. Предвидени са още VIP-стаи и помещение с луга. Приемното фоайе на хотела ще включва рецепция, два офиса, лоби, помещение за банков офис, санитарни помещения в това число и за хора в неравностойно положение, обслужващи помещения. Предвидена е и топла връзка към ресторанта, който ще е позициониран на партерното ниво. В хотела са предвидени общо 48 бр. самостоятелни стаи и апартаменти, а в апартхотела – 78 бр. апартаменти с разнообразни разпределения. На подходящи места в партерно ниво са разположени жилища на два етажа тип "мезонет", с прилежащи градини, отделени с жив плет от вътрешния парк на комплекса. Подземният паркинг с ще разполага с общо 125 бр. паркоместа. Всички евакуационни и пожарни изисквания за достъп са съобразени с изискванията. Конструкцията на сградата е монолитна, скелетно безгредова с тухлени неносещи стени. Предвидена е външна топлоизолационна система от 10 см. EPS, външна мазилка, камък и HPL. Външните и вътрешните преградни стени се изграждат от тухлена зидария с дебелина съответно 25 см и 12 см с тухли Wienerberger. Сградата е съобразена с всички изисквания за енергийна ефективност. Дизайнът и архитектурата са приключени през м. Ноември, 2017 година, а работата по инженерните специалности продължава. Очакваме строителството да започне през пролетта на 2018 година.

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website