Смесена сграда в кв. Меден Рудник, Бургас


Смесена сграда в кв. Меден Рудник, Бургас

Новият ни проект се отнася за смесена сграда с подземен гараж, намираща в зона „А“ на ж.к. Меден Рудник, гр. Бургас. Oчаква се сградата да бъде завършена през лятото на 2018.

В сградата са предвидени площи за 9 магазина за промишлени стоки, заведения за бързо хранене, пекарна и две кафе-сладкарници, салон за красота, учебни и детски центрове. На първи и втори етаж от сградата ще бъдат разположени офис площи, а около 60% от обектите в сградата ще бъдат предназначени за жилищни нужди.

Подземният гараж на сградата е с 69 бр. паркоместа. Транспортният достъп до сградата е осигурен от обслужващите улици от север и юг, съгласно действащия достъп към подземния паркинг на сградата, посредством двулентова автомобилна рампа. От южната страна имота е достъпен, както с автомобил от прилежащата улица, така и пешеходно.

Сградата се състои от:

Сутерен

С реализиран подземен гараж, разделен на два пожарни сектора – подземен паркинг 1 с площ – 1207,9м2 и 43бр. паркоместа и подземен гараж 2 с площ – 674,47м2 и 26бр. паркоместа.

Зоните са отделени помежду си и от останалите помещения посредством стени с минимална огнеустойчивост ЕІ 120 и негорими самозатварящи се врати с огнеустойчивост ЕІ 90. В сутерена са разположени още 9бр. складове към част от жилищата и помещение за чистачка, свързани с основната стълбищна клетка и асансьорна уредба на сградата.

Партер

Заведение за обществено хранене Тип «Бистро»

Заведението ще бъде с обособени Зала за 46бр. посетители с мокър бюфет със склад за напитки към залата, санитарен възел за посетители, включително и за достъп от хора с увреждания и инвалиди, кухненски блок, складови и обслужващи помещения. Предвиден е независим служебен вход за зареждане. Обособени са склад за сухи продукти, хладилен склад, подготовки за месо, пиле, риба, зеленчук и дезинфекция на яйца, топла кухня с предвиденото оборудване и мивки за кухненска посуда, умивалня трапезна посуда, сервитьорски офис, санитарно-битов възел за персонала.

Заведение за обществено хранене

Заведението ще е с обособени Зала за 34 бр. посетители с топла кухня на открит показ. Предвидени са складове за сухи продукти и хладилен, подготвителни с кът за месо, зеленчук, дезинфекция на яйца, топла кухня, умивалня трапезна посуда, санитарен възел за посетители, включително и за достъп от хора с увреждания и самостоятелен санитарно-битов възел за персонала. Предвиден е независим вход за зареждане. С проекта са спазени изискванията за поточност и разделителност на помещенията и функционалните връзки между тях. Предвидена е вътрешна връзка със сградата.

Пекарна за закуски

В пекарната ще се приготвят тестени закуски различни видове. Предвидени са склад за сухи продукти, хладилен склад, подготовка и дезинфекция на яйца, подготовка на млечни продукти, колбаси и оборудвано работно помещение за месене, втасване, пълнене и печене. Обособено е търговско помещение за продажба на гише. Предвиден е независим вход за зареждане. С проекта са спазени изискванията за поточност и разделителност на помещенията и функционалните връзки между тях.

Кафе-сладкарница – юг

Кафе-сладкарницата обособени зала за 21 бр. посетители, мокър бюфет, подготовка, умивалня, склад, санитарно-битов възел за персонала, санитарен възел за посетители, включително и за достъп от хора с увреждания. Зареждането се предвижда през залата извън работно време.

9 бр.магазини за промишлени стоки,

Предвидени са търговски зали, складови помещения и осигурен санитарен възел за персонала.

Кафе-сладкарница – север

Обособена е зала за 40 бр. посетители, мокър бюфет, подготовка, умивалня зала, склад, санитарно-битов възел за персонала, санитарен възел за посетители, включително и за достъп от хора с увреждания. Зареждането се предвижда през залата извън работно време.Предвидена е и вътрешна връзка със сградата.

Детски център – закрита площадка за игра

Капацитетът на площадката ще бъде до 20бр. деца, със специална зала за игри, помещение за изчакване и санитарен възел, включително и за достъп от хора с увреждания.

Главен вход към сградата

Той ще е с предвидено входно антре със специален достъп с предвидено помещение за охрана и видеонаблюдение, към което е наличен санитарен възел. Вертикална комуникация се осъществява посредством стълбищна клетка, затворена в самостоятелен обем посредством димоуплътнена самозатваряща се врата, малък пътнически асансьор – с номинален товар 630кг. и голям пътнически асансьор с номинален товар 1000кг.

Салон за красота

Салонът за красота, който ще се помещава на първия етаж от сградата ще се състои от козметично студио и масажно студио. Предвиден е общ кът, който ще играе ролята на чакалня, зала за фризьорския салон с две работни места, помещение за козметик и масажи с предвидени мивки във всяко помещение, санитарен възел за посетители и персонал,складови помещения за консумативи. Помещенията са обзаведени според изискванията в областта на услугите.

На първи и втори етаж ще бъдат разположени офисните помещения, които ще бъдат двустайни тристайни и четиристайни с приемни помещения, кухненски кътове, складови и санитарни помещения.

На трети етаж са разположени 7 бр. самостоятелни апартаменти – 1 четиристаен апартамент, 6 тристайни и едно двустайно ателие. Всички апартаменти имат складови помещения, а на етажа са предвидени два асансьора и самостоятелна стълбищна клетка.

От четвърти до седми етаж са предвидени общо 24 жилищни помещения - 2 двустайни апартамента, 2 двустайни ателиета, 14 тристайни апартамента, 3 четиристайни и 3 мезонета.Последни новини

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website