Архитект Жаклин Банкова-Саракян: Добрият интериорен дизайнер е този, който попива желанията на клиентите...


Архитект Жаклин Банкова-Саракян: Добрият интериорен дизайнер е този, който попива желанията на клиентите...

Екип с мисъл

Интервю с архитект Жаклин Банкова-Саракян

Име: Жаклин Банкова-Саракян
Професия: Архитект
Роля в Кабано: Проектант | интериорен дизайн |

Биография: Жаклин е завършила УАСГ София. (катедра Жилищни сгради, през 2012 г.) Нейната роля в Кабано е свързана с цялостната изработка на интериорни решения и визуализирането им. Освен това участва и в екип проектанти при изготвяне на различни архитектурни проекти.

Извън работа: Жаки е родител на пълен работен ден, природолюбител, книголюбител, пътешественик и гастроном.

Защо Кабано?

Ако трябва да опиша Кабано с 3 думи, те ще са: акуратност, екипност, устойчивост. Кабано има индивидуален подход към своите клиенти. Тук търсим решения, които ще са функционални, съвременни и отговарящи на желанията на клиента. Освен това ние, като проектанти, визуализатори, дизайнери, се радваме на свобода при проектирането, носеща със себе си и голяма отговорност.

Какво бихте посъветвали новодомците, поставени пред трудния избор на кой интериорен дизайнер да се спрат за обзавеждане на жилището си?

За мен добрият интериорен дизайнер е този, който попива желанията на клиентите , техния предпочитат стил и ги превъплъщава в съвременна, практична, удобна и непременно радваща сетивата среда. Трябва да се намери баланс между вижданията на проектанта, който познава „стандартите за удобство” и вижданията на клиента. Непременно се спрете на интериорен дизайнер, с който може да комуникирате лесно и приятно. Защото интериорният дизайн е необходимост и удоволствие.

Ключът към постигане на баланс между функционалност и визия е в…

Опита. И в разиграването на няколко възможни сцени, за да се открие най-подходящата за случая. Не е непосилна задача някои установени норми за функционалност да бъдат облечени в красива визия, като се съобразят с наличното пространство и предпочитания стил.

Къде е пресечната точка между архитектурата, проектирането, интериора и строителството?

Пресечната точка е в екипното създаване на нещо трайно. Затова проектите трябва да се правят с мисъл за човека и заобикалящата среда.

Кой е любимият ти проект?

Новият! Любим ми е всеки следващ. Не мисля, че имам един конкретен, защото проектите трябва да са като децата и не бих могла да ги деля.

Хайде да се върнем назад във времето! Какъв беше дипломният ти проект?

Дипломният ми проект беше Хотел Резиденс в град Созопол, в непосредствена близост до яхтеното пристанище. Теренът се намираше до т.нар. „Провлак – връзката между стария и новия град – в сърцето на антична Аполония. Имах страхотен дипломен ръководител (арх. Е. Димова-Александрова). Тя ме научи да отстоявам идеите си, когато има резон в тях.Последни новини

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website